logo

Asiga Ultra / recenze

Novinka mezi resinovými 3D tiskárnami - inovativní technologie pro maximální efektivitu a komfort

Nová Asiga Ultra se nejen vyznačuje revolučními technologickými inovacemi, ale také ohromuje svým futuristickým designem. Již na první pohled působí jako produkt z budoucnosti, spíše než jako klasická stomatologická 3D tiskárna. Oceněný design, který si získal prestižní ocenění "Good Design Award", posouvá hranice estetiky a funkčnosti.

"Za prvé, tato tiskárna vypadá úžasně. Když jsem ji viděl na vlastní oči, vypadá velmi futuristicky a spíše jako produkt od Apple než klasická dentální 3D tiskárna."
– Dr. Ahmad Al-Hassiny z Institutu digitální stomatologie

Jedná o revoluční tiskárnu, která přináší vylepšené funkce a zároveň je kompaktnější a cenově dostupnější jako její větší sourozenec Asiga PRO 4K. Jedním z největších překvapení je fakt, že Ultra dokáže nabídnout všechny výhody svého většího modelu, ale zároveň se vejde na běžný pracovní stůl. S třetinovou cenou PRO4K a hmotností pouhých 31 kg (oproti 140 kg u PRO 4K), je Asiga Ultra skutečně inovativním řešením pro tisk v malosériové výrobě.

Hlavním lákadlem Asiga Ultra je rozšířená pracovní plocha, která umožňuje tisknout až třikrát více výrobků ve srovnání s modelem MAX. Například, je možné tisknout až 24 rovnátek nebo 18 bazí snímatelných náhrad místo pouhých 6-8 kusů, což výrazně zvyšuje produktivitu a efektivitu výrobního procesu. Tato schopnost umožňuje uživatelům tisknout větší množství výrobků najednou, což je ideální pro malosériovou výrobu nebo pro prostředí laboratoří a klinik s vyšší výrobní poptávkou.

Touchless entry a elektromagnetický držák

Jedním z nejzajímavějších prvků tiskárny Asiga Ultra je systém Touchless Entry, který umožňuje otevření víka tiskárny bez nutnosti dotyku. Prostý pohyb ruky před tiskárnou postačí k jeho otevření, což zajišťuje zachování čistoty a hygieny. Dalším inovativním prvkem je elektromagnetický držák platformy, který eliminuje potřebu manuálního utahování.

Infračervený ohřívač a transparentní režim

Asiga Ultra přináší také infračervený ohřívač materiálu, který umožňuje precizní ohřev pryskyřice až na 70 stupňů Celsia. Tato funkce je klíčová pro tisk moderních pryskyřic s vyšší viskozitou a zajišťuje tak úspěšné výsledky. Režim Transparent pak umožňuje tisk průhledných pryskyřic s maximální přesností, co je ideální pro výrobu dlah a chráničů zubů.

Nové modely a rozměry platformy

Asiga Ultra nabízí dva různé modely: Ultra 50 a Ultra 32. Oba modely sdílí stejnou technologii, liší se však velikostí pixelu (a tedy i rozměry platformy). Ultra 50 má rozlišení pixelu 50 mikronů, zatímco Ultra 32 má rozlišení pixelu 32 mikronů. Velikost stavební platformy je u obou modelů optimálně přizpůsobena potřebám stomatologických laboratoří.

 

Elektromagnetický držák platformy

Další zajímavou novinkou je elektromagnetický držák platformy, který je první svého druhu v oblasti stomatologického 3D tisku. Tato technologie eliminuje nutnost používání tlačítek nebo páček pro zajištění platformy, což zvyšuje pohodlí a bezpečnost tisku.

Asiga Ultra přináší revoluci ve světě stomatologického 3D tisku. S kombinací inovativních funkcí, futuristického designu a oceněné kvality se stává jedním z nejzajímavějších přírůstků na trhu.

 

KOUPIT Asiga Ultra v našem e-shopu.

Používáme cookies