logo

Phrozen Sonic Mega 8K S / recenze

Uvažujete o koupi velké resinové 3D tiskárny? Měli byste si pořídit původní Sonic Mega 8K nebo novou Sonic Mega 8K S? V této recenzi se dozvíte odpověď.

V oblasti 3D tisku se objevila revoluční novinka – a tou není nic jiného než Phrozen Sonic Mega 8K S. Po jejím nedávném uvedení v srpnu se možná ptáte… Je opravdu nějaký rozdíl mezi původním Sonic Mega 8K a jeho nástupcem Sonic Mega 8K S? Tato recenze vám na to odpoví.

Stejně jako Sonic Mega 8K, i Sonic Mega 8K S je vybavena stejným 15" tiskovým prostorem s úchvatným rozlišením 8K a 43 mikrony. Obě tiskárny mají jedinečnou perforovanou stavební desku a dvojitý lineární vodící mechanismus pro nejlepší zkušenost s tiskem, a používají stejný 405 nm paraLED světelný zdroj pro optimální přesnost, ale zejména vám obě poskytnou vynikající zážitek z 3D tisku bez ohledu na vaše zkušenosti.

Někteří lidé by si mohli myslet, že Sonic Mega 8K S je prostě levnější verzí předchozího Sonic Mega 8K, a přestože je pravda, že tento světle zelený kamarád je jedním z nejdostupnějších resinových 3D tiskáren velkého formátu na trhu, je toho víc.

Sonic Mega 8K pro inženýry a výzkumníky vs Sonic Mega 8K S pro tiskařské farmy
Sonic Mega 8K je navržen pro inženýry a vývojáře, kteří potřebují spolehlivé zařízení pro vytváření rychlých prototypů nebo generování přesných a detailních modelů. Naopak, Sonic Mega 8K S je navržena tak, aby byl produktivním monstrem pro farmu miniatur a podniky poskytující 3D tisk, díky své silné a odolné ACF folii a bleskurychlému tisku. Sonic Mega 8K S je tedy nejlepším společníkem pro malé podniky, kteří chtějí poskytovat objekty na míru s vysokou výrobní efektivností.

Sonic Mega 8K S přichází také s novým typem otevírání oproti jejímu předchůdci. Světle zelený akrylový kryt je navržen tak, aby se zvedal vzhůru, což je skvělé pro ty, kteří mají minimum místa na XY ose, ale více na ose Z. Dalším rozdílem bude velikost dotykového panelu. Sonic Mega 8K má 5palcový dotykový panel, zatímco Sonic Mega 8K S má o něco menší o velikosti 3,5 palce.

Přestože Sonic Mega 8K S sdílí stejný XY tiskový prostor jako jeho předchůdce 33x18,5 cm, liší se výškou. Tiskový objem Sonic Mega 8K je o 10 cm vyšší než Sonic Mega 8K S. Ale pokud tisknete opravdu velký model, rychlost tisku Sonic Mega 8K S může snadno kompenzovat tuto skutečnost.

Další Funkce na Sonic Mega 8K S
Phrozen se neustále snaží inovovat a zdokonalovat vaši 3D tiskovou zkušenost. Proto byl nový Sonic Mega 8K S pečlivě vyvinut s ohledem na pohodlí a zkušenosti zákazníků. Přináší tak s sebou nové funkce.

Vestavěný odkapávač
Jelikož stavební deska Mega může být velmi těžká, když tisknete spoustu modelů nebo velké modely, DIY odkapávač vyrobený z resinu nebo FDM by nemusel být nejbezpečnější volbou. Proto Phrozen zakomponoval plně kovový vestavěný odkapávač resinu přímo do tiskárny. Po dokončení tisku jednoduše odstraníte stavební desku z ramene a zavěsíte ji na odkapávač, dokud veškerý nadbytečný resin odkape z vašich modelů a vrátí se do nádoby. Tímto způsobem můžete ušetřit každou poslední kapku resinu a udržet své pracovní místo bez nepořádku.

Kompatibilní s Pump & Fill
Jednou z nejméně zábavných částí při tisku velkých modelů je potřeba přidávat resin během tisku. Nejenže na to můžete při mnoha povinnostech zapomenout, ale pokud se to neudělá správně, může to také vytvořit nežádoucí posunuté čáry na modelech. K řešení tohoto problému Phrozen vyvinul přídavný doplněk pro automatické čerpání a plnění resinu pomocí čerpadla – Pump & Fill. Vytvořen speciálně pro Sonic Mega 8K S, takže se bude integrovat bez jakýchkoli problémů. Vše můžete nastavit přímo z dotykového panelu tiskárny a jste připraveni k tisku.

Před tím, než si pořídíte další resinovou tiskárnu do své sbírky, měli byste zvážit své tiskové návyky. Pokud hledáte něco se spolehlivou rychlostí a efektivností pro rychlou výrobu, Sonic Mega 8K S je pro vás skvělou volbou.

Pro nejlepší výsledky můžete tiskárnu také spojit s Cure Mega S a Wash Mega S pro snadný post-processing velkých modelů.


KOUPIT Phrozen Sonic Mega 8K S na našem e-shopu.

 

Používáme cookies